Окръжният съд в Търговище не уважи искането на защитата за изменение

...
Окръжният съд в Търговище не уважи искането на защитата за изменение
Коментари Харесай

Оставиха в ареста бащата на кмета на Омуртаг

Окръжният съд в Търговище не почете искането на отбраната за изменение или анулация на мярката за неотклонение „ задържане под стража “ в по-лека на Хасан Хасанов - татко на кмета на Омургат Ешреф Ешрефов.

Той е упрекнат за управление на проведена незаконна група, основана за осъществяване на закононарушения по работа, оповестиха от пресслужбата на институцията. 

На 21 февруари съдът в Търговище взе мярка за неотклонение „ задържане под стража ". 

Днес отбраната пледира мярката за неотклонение да не се трансформира в изтърпяване на наказване „ отнемане от независимост “ и посочи, че обвиненият е съдействал за довеждане на очевидците. Претендира за реализиране на място на дейната икономическа активност на арестувания, като за задачата моли да му бъде наложена по-лека мярка „ парична гаранция “ или „ подписка “, оповестява Българска телеграфна агенция.

Представителят на държавното обвинение изтъкна, че два месеца от задържането не е прекомерно по мярка предвид това, че то зависи директно от типа на закононарушението, в което е упрекнат Хасан Хасанов, както и от фактическата и правна трудност при доказването му. Според прокуратурата, макар че е оправдан, арестуваният е имал конфликт с правораздаването във връзка закана за ликвидиране към длъжностни лица, има действителна заплаха да извърши други незаконни дейности и в този смисъл счита молбата на отбраната за неоснователна.

Съставът на Окръжен съд – Търговище одобри, че обвиняемият е арестуван за по-малко от два месеца и в този смисъл не е несъразмерен размерът на задържането под стража. Няма настъпили нови условия. Доводите за съществуването на адрес, крупна икономическа активност, не опровергават съществуването на заплаха за осъществяване на противоправно деяние-влияние върху очевидци.

Според съда всяка друга мярка за неотклонение отвън следена среда би била несъответстваща на степента на социална заплаха.

Определението на Окръжен съд – Търговище предстои на обжалване и митинг в тридневен период пред Апелативен съд – Варна. При обжалване и/или митинг делото е планувано за 30 април.

Пред постройката на правосъдната палата в Търговище през днешния ден, преди и по време на гледането на мярката, се бяха събрали десетки съграждани на арестувания, с  плакати „ почтени “ и „ независимост “ в поддържа на Хасанов.
 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР